Радионица ученичког парламента

Ученички парламент је покренуо занимљиву радионицу у којој су учествовали ученици Парламента и њихови гости-ученици(другари) из 7. и 8. разреда.

Назив и тема радионице је била:"Понашајмо се према другима онако како бисмо волели да се други понашају према нама".Радионицом је руководио ментор Ученичког парламента Срећко Антуновић.Ученици су били подељени на групе.Предвиђени сценариј радионице довео је кроз игру децу из различитих група у симулацију конфликта(сукоба).Уследили су занимљиви коментари:

- осећао сам се:"грозно, нервозно, лоше, ужасно, изненађено непријатно, изнервирано…"

- нисмо могли поднети: "свађу, расправу, буку, галаму, сукоб, препирку, неправду, варање, био сам угрожен, јер ми је друг до мене стиснуо руку пре времена па су сви били љути на мене,..."

-  уживали смо у: "ишчекивању стиска руке, у победи..."

Циљеви радионице, по мишљењу ментора и ученика, постигнути су. Расветљен је деци моменат да до сукоба долази када уводимо правила којима друге кажњавамо или их стављамо у позицију да пате. Зато је увек добро"понашати се према другима онако како бисмо волели да се други понашају према нама". Довољно је бавити се собом, а не другима. Олакшати себи и усавршити себе. Добит је трајно пријатељство и љубав међу људима.

Слике можете видети овде