Бесплатни уџбеници за школску 2023/2024

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

          Обавештавају се ученици и родитељи, односно други законски заступници да ће Министарство просвете обезбедити бесплатне уџбенике, за следеће категорије ученика:

- ученици из породица које примају новчану социјалну помоћ (родитељи достављају фотокопију решења Центра за социјални рад, којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи);

- ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом (који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану – ИОП 1 и ИОП 2), (не доставља се документација, јер школа поседује податке о наведеним ученицима)

- ученици који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет) (родитељи доносе потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента за старију децу, што значи да сва старија деца морају да буду на школовању).

За старију браћу и сестре који су ученици наше школе, не доставља се потврда, већ се само обавештава разредни старешина о томе који су разред и одељење.

Родитељи ученика се пријављају и доносе неопходну документацију учитељу, односно разредном старешини најкасније до 31.03.2023. године.

 

СПИСАК ПРЕДМЕТА ЗА КОЈЕ СЕ ДОБИЈАЈУ БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ

 Разредна настава:

 Математика, Српски језик, Свет око нас, Природа и друштво, Енглески језик

 Предметна настава:

 Математика, Српски језик и књижевност, Енглески језик, Географија, Историја, Хемија, Физика, Биологија

 

НАЈБОЉА ШКОЛА ПО СПОРТСКИМ РЕЗУЛТАТИМА - ЧЕТВРТИ ПУТ ЗАРЕДОМ У ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ ГОДИНА

          Последње јануарске недеље Савез за школски спорт Смедерево уручио је награде школама и наставницима најуспешнијим по постигнутим резултатима у школској 2021/2022. години. Радиначка ОШ ,,Иво Андрић" поново је, четврти пут заредом у последњих пет година, награђена пехаром, плакетом и похвалницом као најуспешнија сеоска школа на територији Града Смедерева.

          Сандра Папић, председник Савеза за школски спорт Смедерево, награду је уручила Јасмини Бранковић, директорки школе, као и Горану Крчмаревићу и Александру Адамовићу, наставницима Физичког и здравственог васпитања, за допринос афирмацији школских спортских такмичења.

          Похвалнице за изузетне спортске резултате добиле су и ученице Радинца, Раље и Врбовца, наше златне девојчице које из годину у годину граде шампионски низ освајајући медаље у рукомету на школским такмичењима и израстајући у будуће успешне спортисте.

          Бескрајно смо поносни на успехе наших ученика и наставника! Знамо да ће својим победничким менталитетом, лавовском борбом на терену и љубављу према спорту и надаље померати границе славећи име наше школе у Смедереву, Подунавском округу и широм целе Србије!

1.1

Слике погледајте на овом линку

СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА

Иако усред зиме, у петак, 27. јануара сунце светосавско грејало је ученике и наставнике наше школе, али и сваког места где је српског рода. Достојно смо прославили Савиндан, школску славу, име онога који је извадио прву личну карту српског народа – да знамо ко смо, чији смо и коме припадамо.

          Након литургијског обреда, сечења славског колача и обраћања Јасмине Бранковић, директорке школе, многобројна публика, састављена од ученика, наставника и родитеља, уживала је у светосавској приредби која је имала посебну конотацију радости и свечаног духа будући да смо се уживо окупили након две тешке године.

          Кроз доживљајно казивање најлепших уметничких стихова о Светоме Сави, адаптацију поучних прича о највећем српском светитељу и пригодне хорске и вокалне нумере, дивни талентовани ученици ОШ ,,Иво Андрић“ доказали су да умеју да следе истинске поруке светосавља.

Крај радосног светосавског сусретања улепшали су својим наступом чланови КУД ,,Радинац", чувари народне традиције.

          Свети Сава, на чијој земљи живимо и чијем делу кличемо, са неба нас је свог дана гледао својим светачким очима дајући нам путоказе који једино воде до правог пута.

Још слика погледајте на овом линку!!!!

Снимке појединих делова приредбе погледајте на нашој facebook страници: https://www.facebook.com/ivoandricradinac

4.jpg

ИЗБОР ЗА НАЈЛЕПШУ НОВОГОДИШЊУ ЧЕСТИТКУ

Као и претходних школских година, по нашој школи је последњих децембарских дана био посут чудесни прах новогодишње чаролије којој смо се сви искрено радовали и у којој смо бескрајно уживали. Организовано је много занимљивих и лепих активности којима смо обогатили крај првог полугодишта дочекујући нестрпљиво новогодишње и божићне празнике.

          Позиву наше библиотекарке Јелене Драгић, која је иницирала школско такмичење „Направи најлепшу новогодишњу честитку“, одазвао се велики број ученика, како оних млађих, тако и старијих. Комисија која је вредновала ученичке радове заиста није имала нимало лак задатак, јер су све новогодишње честитке пристигле на конкурс показале изузетну креативност и оригиналност наших ђака одушевљавајући својом чаробном лепотом, те је донета одлука да се награди већи број ученика:

– Татјана Зафировић, ученица 3/3 и Мијат Живковић, ученик 2/2 – 1. место;

– Аница Стојковић и Магдалена Костић, ученице 6/1 – 2. место;

– Теодора Денић, ученица 3/1 и Јана Ђорђевић, ученица 7/1 – 3. место.

          У категорији најмаштовитијих новогодишњих честитки такође је било више награда:

– Јована Стаменов 1/2;

– Мирјана Перић 1/2;

– Немања Кораћ 1/2;

– Сара Стојановић 2/2;

– Марија Нинић 2/2

– Михајло Златановић 3/2;

– Анђелина Илиески 6/2;

– Филип Ђиновић 6/2.

          Награђеним ученицима даривани су слатки поклони и новогодишњи пакетићи, а сви учесници су похваљени.

          Након проглашења победника и доделе награда у школи је организован Новогодишњи базар на којем су се ученичке честитке продавале, а сав прикупљен новац биће уложен у набавку садница којима ћемо оплеменити школско двориште.

Слике свих па и награђених честитки и ученика погледајте на следећем линку.

1.jpg