Конкурс за најлепши омот романа ,,Мали Принц"

Школска библиотека ОШ ,,Иво Андрић“ у Радинцу је, на иницијативу наше библиотекарке Јелене Драгић, протекле недеље обележила 80 година од издавања романа ,,Мали Принц“ француског писца и пилота Антоана де Сент Егзиперија, аутора дела које важи за једну од најлепших књига светске књижевности.
Ученици од петог до осмог разреда су учествовали на конкурсу на ком је задатак био да ликовним решењима представе своју визију омота за корице књиге која и даље генерације деце, омладине, али и одраслих одушевљава својом топлином и мудростима о пријатељству, оданости и љубави.
О победницима овог занимљивог и инспиративног конкурса одлучивали су гласови публике – у школској библиотеци било је организовано гласање које је представљало прави демократски избор (имали смо гласачку кутију и контролоре избора најбољих).
Гласачи, ученици и наставници, већином гласова су донели одлуку да је победник конкурса Луна Џу, ученица одељења 7/3, чији је омот за роман ,,Мали Принц“ одабран као најкреативнији и најлепши, а велики број гласова добили су и радови Давида Златковића, ученика одељења 7/3 и Ива Јанићијевић, ученица одељења 7/1.
Победница је награђена налив-пером, књигом и великом чоколадом, али поред ње свакако треба похвалити све учеснике конкурса који су исказали велико залагање и потрудили се да својим радовима допринесу лепоти овог конкурса.
,,Човек само срцем добро види. Суштина се очима не да сагледати“ – један је од познатих цитата из култног романа за децу и одрасле.
Ученици радиначке школе настављају да доказују да имају, уз богату машту, искрена дечја срца којима посматрају свет детињства на најлепши начин.