СЕДНИЦА ГРАДСКОГ ПАРЛАМЕНТА УЧЕНИКА СМЕДЕРЕВА ОДРЖАНА У РАДИНАЧКОЈ ШКОЛИ

 
У петак, 24. новембра 2023. ОШ ,,Иво Андрић“ имала је част и задовољство да буде домаћин седнице Градског парламента ученика основних и средњих школа Смедерева.
Јасмина Бранковић, директорка школе, на почетку седнице је поздравила госте пожелевши им угодан боравак и успешан рад на седници.
Потом се ученицима обратио координатор рада Градског ученичког парламента Борис Здравковић, наставник Географије у ОШ ,,Др Јован Цвијић“, најавивши дневни ред данашњег заседања.
У првом делу седнице се разговарало о постигнућима и дисциплини ученика након првог класификационог периода. Затим се дискутовало о проблемима у функционисању ђачких парламената и реализованим активностима по школама.
У другом делу седнице отпочела је реализација значајног пројекта „Развој еколошке културе младих".
У име Регионалног центра за таленте и развој деце, физико-хемичар Ненад Крунић је одржао предавање о загађењу животне околине и о врстама загађења, са посебним освртом на смедеревски крај након чега се развила интерактивна дискусија у којој су млади парламентарци изразили своје мишљење о овом значајном друштвеном проблему.
У оквиру овог пројекта је предвиђено да смедеревски мали парламентарци, обучени за тимски рад, израде акциони план заштите околине школа.
Планирана су и предавања и радионице које ће са парламентарцима реализовати еколози из ,,ХБИС Србија“, еколошки квиз знања, а важан део овог добро осмишљеног пројекта је пошумљавање терена у околини школа.
У раду Парламента учестововало је 40 ученика из 13 смедеревских основних и средњих школа.