ЧИТАЛАЧКИ ДНЕВНИК НАШЕГ ЧЕТВРТАКА МЕЂУ НАЈБОЉИМА НА МАНИФЕСТАЦИЈИ ,,ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА 2019“

Читалачки дневник Огњена Стефановића, ученика четвртог разреда ОШ ,,Иво Андрић“ у Радинцу, награђен је на завршној свечаности манифестација „Читалачка значка 2019“ крајем новембра као један од 40 најбољих читалачких дневника ученика градских и сеоских основних школа Града Смедерева.

Ову манифестацију традиционално организује сваке године Народна библиотека Смедерево, најстарија установа културе у нашем граду, са циљем да негује културу читања и развија читалачке навике код ученика основних школа. Ове године конкуренција је била велика, комисије су вредновале чак 653 читалачка дневника у којима су основци бележили своје утиске о прочитаним књигама, али и показивали изузетну креативност и маштовитост дајући стваралачки допринос визуелним решењима, те је тиме успех нашег ученика још већи.

Наш четвртак, којем је љубав према читању усадила учитељица Данијела Симић, поносно је презентовао школу постајући узор својим вршњацима, а као један од најбољих учесника, чији читалачки дневник плени чудесном лепотом и сада краси постављену изложбу најкреативних дневника на Дечјем одељењу Библиотеке, награђен је читалачком значком са ликом Вука Караџића и бесплатним уписом за 2020. годину у Народну библиотеку Смедерево. Награду му је уручила Марина Лазовић, директорка Библиотеке.

Честитамо од срца Огњену и његовој учитељици на вредној награди и поносимо се њиховим успехом!4 

Слике