Дан здраве хране

Дана 16.октобра 2013.године у ОШ“Иво Андрић“ у Радинцу, одржана је манифестација „Дан здраве хране“.

Учешће у овој манифестацији узели су сви ученици и учитељи од првог до четвртог разреда. Организатори су биле учитељице трећег разреда: Љиљана Светозаревић, Ленка Миловановић и Весна Марић.

У седмици која је претходила обележавању „Дана здраве хране“, учитељи су са ученицима на часовима слободних активности и ликовне културе организовали креативне радионице на којима су од воћа и поврћа правили различите фигуре. Такође су радили ликовне радове на тему „Здрава храна – здрав живот“, користећи различите ликовне технике.

 На дан обележавања „Дана здраве хране“, 16.10.2013.год., у току првог часа је сваки учитељ у свом одељењу прочитао текст о правилној исхрани и са ученицима поразговарао на ту тему.

У холу школе је направљена изложба ликовних радова, као и фигура направљених од воћа и поврћа. У оквиру изложбе урађен је и плакат „Здрава храна“ са тесктовима о здравој исхрани.

Поред тога, направљен је и јестиви део изложбе који је садржао различито воће и поврће, као и домаће производе здраве хране. Учитељи су донели домаћу зимницу, сокове, црни хлеб, макробиотичке кифле и многе друге домаће производе.

Ученици су другог часа изашли у хол школе да разгледају изложбу. Група ученика је била одевена у костиме воћа и поврћа. Све је било пропраћено дечјим композицијама које су говориле о здравој храни.

Ученици су на крају манифестације добили јабуке и били послужени јестивим делом изложбе.

Цео догађај је сликом и речју забележио новинар „Нашег гласа“.

Са ученицима је урађена анкета, која је показала да су веома задовољни, да су много научили, да су се лепо забавили и да желе да се овакви догађаји организују чешће.DSCN5573  DSCN5632 DSCN5599        DSCN5605DSCN5570       DSCN5630DSCN5571                   DSCN5572