НАШЕ УЧЕНИЦЕ МЕЂУ НАЈБОЉИМА НА МАНИФЕСТАЦИЈИ ,,ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА“

 
Смедеревска књигохранитељица Народна библиотека Смедерево континуирано подстиче развој читалачких навика код ученика основних школа дивном манифестацијом ,,Читалачка значка“ која је ове године обележена по 45. пут и била посвећена песнику Јовану Јовановићу Змају пошто се ове године обележава 190 година од његовог рођења.
Дечји читалачки дневници са анализама многих прочитаних књига, улепшани дечјом чудесном креативношћу и великим залагањем, плене својом лепотом и доказују из године у годину да ученици, упркос савременом друштвеном развоју у којем важи мишљење да деца све мање читају, ипак негују наклоност према књижевности и литерарним навикама.
Ове године у конкуренцији чак 521 читалачког дневника изабрано је 50 најбољих међу којима су и ученице ОШ ,,Иво Андрић“:
📚 🌟 Нина Гегић, ученица одељења 3/3
📚 🌟 Милица Стојановић, ученица 4. разреда у Раљи
📚 🌟 Николина Антић, ученица 2. разреда у Раљи.
У четвртак, 30. новембра у Великој сали Центра за културу Смедерево уприличена је завршна свечаност манифестације на којој су најуспешнијим ауторима читалачких дневника награде доделиле Марина Лазовић, директорка Народне библиотеке Смедерево, и Вишња Рајковић Мрдаковић, координатор Дечјег одељења Библиотеке и уредник програма ,,Читалачка значка“.
Наше дивне вредне ученице награђене су бесплатним уписом у Библиотеку за наредну годину и значком са ликом песника Јована Јовановића Змаја. 👏👏
Посебне похвале заслужује ученица Милица Стојановић чији се читалачки дневник нашао међу 15 најбољих који су награђени вредним наградама за стваралачки допринос, самосталност у изради, педантност, креативност, граматичку и правописну коректност. 👏👏🏆📚👌
Наша школа је поносна на своје читалачке узданице, као и на њихове учитељице Јасмину Јовановић и Снежану Ђиновић које су код њих пробудиле мотивисаност за читањем и литерарним стваралаштвом.