СВЕТИ САВА - ШКОЛСКА СЛАВА

Иако усред зиме, у петак, 27. јануара сунце светосавско грејало је ученике и наставнике наше школе, али и сваког места где је српског рода. Достојно смо прославили Савиндан, школску славу, име онога који је извадио прву личну карту српског народа – да знамо ко смо, чији смо и коме припадамо.

          Након литургијског обреда, сечења славског колача и обраћања Јасмине Бранковић, директорке школе, многобројна публика, састављена од ученика, наставника и родитеља, уживала је у светосавској приредби која је имала посебну конотацију радости и свечаног духа будући да смо се уживо окупили након две тешке године.

          Кроз доживљајно казивање најлепших уметничких стихова о Светоме Сави, адаптацију поучних прича о највећем српском светитељу и пригодне хорске и вокалне нумере, дивни талентовани ученици ОШ ,,Иво Андрић“ доказали су да умеју да следе истинске поруке светосавља.

Крај радосног светосавског сусретања улепшали су својим наступом чланови КУД ,,Радинац", чувари народне традиције.

          Свети Сава, на чијој земљи живимо и чијем делу кличемо, са неба нас је свог дана гледао својим светачким очима дајући нам путоказе који једино воде до правог пута.

Још слика погледајте на овом линку!!!!

Снимке појединих делова приредбе погледајте на нашој facebook страници: https://www.facebook.com/ivoandricradinac

4.jpg