Обележен Савиндан у нашој школи

Двадесет седми снегом окован јануарски дан 2019. године био је у ОШ „Иво Андрић“ у Радинцу обасјан непролазном светлошћу светосавља.

Поред пригодних свечаних програма изведених у подручним школама у Раљи и Врбовцу, и у централној школи су наши ученици, млађи и старији основци, мали светосавци, који су са својим учитељима и наставницима вредно припремали светосавску приредбу претходних дана, обележили на достојан начин школску славу оживевши кроз беседе, хорске нумере, најлепше уметничке стихове и драмске приказе сећање на лик и дело највећег српског просветитеља.

Био је ово дан овенчан ореолом младости, радости и бескрајне лепоте. Родитељи, наставници, ученици, сарадници и пријатељи наше школе уживали су у Радинцу, Врбовцу и Раљи у раскоши талената наших ученика, поздрављавши сваку тачку громогласним аплаузима.

Дописали смо нове редове у никад до краја испричаној причи о Светоме Сави, савременику и сапатнику свих нараштаја, оном чије је име нит која повезује црквену и политичку историју нашег народа, оном којем се и данас молимо да нам отвори очи и памћење, да сачувамо образ, језик и веру и да нам у душе усади благост.

„Децо моја, учите, радите, штедите, не лажите, не крадите. Будите у свему умерени, и у срећи и у несрећи. Љубите правду, искреност, поштење, поштујте ближње своје. Само на тај начин постаћете добри људи Богу омиљени. И никад се не предајте, него се борите против свих препрека знањем, упорношћу и превеликом љубављу“ – савет је који је највећи српски мудрац дао ученицима на крају светосавске свечаности.

Наступ Културно-уметничког друштва „Радинац“ улепшао је завршетак светосавског окупљања учинивши радост свих окупљених још већом.

Још једном је највећом снагом распламсан пламен светосавља у радиначкој школи у којој ће и наредних година Савини потомци, следећи његове путоказе, корачати стазама љубави, слоге и мира негујући знање и доброту као најјаче оружје.

Слике...0