Театар од снова 2018

Позоришни фестивал у Лугавчини Театар од снова ове године је прославио мали јубилеј, 10. рођендан. Знатно већи број школских глумачких трупа него претходних година се пријавио за учешће.

Од 12 пријављених школа, глумачкој дружини наше школе је припала част да отвори фестивал. Млади глумци су се представили комедијом Ко је сместио вуку? Ђурђе Лили.

Пошто се у шуми догодио злочин, главни осумњичени, вук, којег је изузетно добро оживео на сцени искусни Василије Николић (6/3), морао је да се много потруди како би доказао своју невиност спетљаном инспектору Сајли и његовој интелигентној помоћници детективки Цаци. Ове улоге су додељене верзираном сценском представљачу Стевану Миленковићу (6/1) и дебитанткињи Маријани Стојковић (7/1). Отреситој и помало непријатној Црвенкапи, коју изузетно добро глуми глумица-почетница Вања Томовић (7/1), покушали су да вук и бака, коју глуми уходана на позоришним даскама Катарина Глишић (7/2), одрже лекцију лепог понашања. Међутим, све је пошло наопако, па су инспектор и детективка морали да спроведу опсежно испитивање како би сазнали шта се заправо десило у бакиној кући. Испитаници, глумац-дрвосеча и веверица Веца, помогли су донекле да се распетља немили догађај. Душан Јовановић (6/3), чији је ово глумачки деби, спретно је дочарао карактер глумца који се савесно припрема за улогу дрвосече, а Ивана Миленковић (6/1) је зналачки глумећи веверицу, глумчеву најбољу другарицу, помогла да клупко полако почне да се одмотава. Полицијске снаге, четири прасета, успешно и комично су представили дебитанти Марко Ристић (7/1), Страхиња Митровић (5/2), Милош Недељковић (5/2) и Урош Марковић (5/2). Приповедача, главног сумњивца и смутљивца, одлично је дочарао прекаљени глумац наше трупе Михајло Васић (6/1).

Током представе многобројна публика и стручни жири нису скривали одушевљење глумом наших ученика, а по завршетку представе глумце су наградили огромним аплаузом.

За најбољег глумца представе је проглашен Василије Николић (6/3), а наш комад је освојио друго место и награду за костиме и сценографију у конкуренцији од 12 школа.

Костиме и сценографију урадио је наставник ликовне културе Борис Јекнић, а режију наставница српског језика Драгана Миленковић уз неизмерну помоћ наших ученика који су својим сугестијама и непосредним радом на свим аспектима представе допринели да сада славимо освојено друго место. Захвалност треба изрећи и свим радницима школе који су несебично пружали подршку и помагали на разне начине ову успешно реализовану активност.

Овековечене фотографијом, понеке тренутке на сцени можете погледати овде.