Дан школе

index2Понедељак, 9. октобар одличан почетак недеље, часови су скраћени, а након школе дуго очекивана приредба поводом прославе Дана школе. После Химне, све присутне поздравила је директорка школе, а након тога низале су се  бројне тачке.

Прво су на сцену изашли чланови Драмске секције са добро припремљеном представом Орфеј и Еуридика Златка Грушановића. Овај комад на на комичан начин дочарава живот глумаца у позоришту, потешкоће редитеља, а уједно нас подсећа и на грчку митологију. Ученици наше школе овај комад извели су на такмичењу младих глумаца Театар од снова које организује ОШ „Бранко Радичевићˮ из Лугавчине.

Наши добро познати глумци по други пут одлично су изнели своје улоге, а међу њима су били: Катарина Глишић (7/2) као Еуридика,  Михајло Васић (6/1) као Орфеј, Миленковић Стеван (6/1) у улози нервозног редитеља,  његова сестра близнакиња Миленковић Ивана (6/1) као превозник мртвих Харон; Дејана Јовановић (8/1) као Персефона, МихајлоТрајковић (8/3) као Сизиф, Лука Симијоновић (8/3) као Тантал и Матеја  Арсић (8/2) као Иксион. 

У први план ове представе су костими које је заједно са наставницима српског језика осмислио и направио наставник ликовног Борис Јекнић.  Глумци су имали занимљиве рајфове, предмете од стиропора и одлично направљен и осликан брод који је публику фасцинирао и оставио бет даха.

Након громогласног аплауза на сцену су излазили ученици нижих разреда.

          Прво су наступили ученици првог разреда. По један ученик из сва три одељења првог разреда учествовао је у рециталу  Кога сви знају као првака? Након веома занимљивог рецитала наступили су ученици II/1 који су играли уз песму Хајде да се волимо.

            Од школе и књиге нема веће среће  присутнима су кроз рецитовање, играње и певање поручили ученици  II/2. Након другага, трећаци су приредили изненађење пензионерима наше школе уручицши им поклоне уз песму Нека свуда љубав  сја.

Приредба је завршена одличним извођењем игара из Србије ученика IV/2.

Како смо се провели можете видети СЛИКЕ

Наташа Ђорђевић Арсић

Ана Лазовић