Са наставницом Вишњом

Ученици одељења 6-3 учествовали су са наставницом историје Вишњом Васиљевић на еTwinning пројекту Зближавање генерација, који је трајао током целе школске године. У њему је учествовало још 9 одељења из различитих земаља Европе (Молдавија, Грчка, Словачка, Чешка, Аустрија, Пољска, Белгија, Турска, Хрватска) са 16 наставника и 199 ученика. 

 
 
 
 
 
Наставница Вишња Васиљевић је била на еTwinning контакт семинару у Београду, од 26. до 28. априла 2017.г., на коме је са колегама из Норвешке и Португалије, направила пројекат за следећу школску годину на коме би требало да учествује већи број наставника из наше школе, свако за свој предмет, како бисмо наредне године могли да размислимо о пројектима мобилности К1 и К2 у оквиру Еразмус плус програма.
 
Ученици одељења 6-1, 2 и 3, су на порталу Sutori са наставницом Вишњом Васиљевић, били део пројекта наставнице Драгане Мишић из Београда крунисање Стефана Првовенчаног, као део обележавања 800 година од крунисања првог Немањића за краља. Ученици су прво истраживали свакодневни живот у средњевековној Србији, а затим у групама правили презентације на порталу. Последња активност је била прављење свега о чему су научили - направљена је изложба 02.06.2017. где су ученици изложили своје оружје, посуђе, накит и храну коју су правили по узору на средњевековну. Цео догађај је испратила локална телевизија КЦН Смедерево.
 
 
 
Наставница Вишња Васиљевић је организовала пројекат који је подржао Центар за промоцију науке "Историја и ми", у Регионалном центру у Смедереву. На њему је учествовало седам наставника Историје са тимовима од по 3-4 ученика из Гимназије Смедерево, ОШ „Карађорђе" Велика Плана, ОШ „Јелена Ћетковић",Београд, ОШ „Вук Караџић" Липе. Истраживали смо локалну историју, правили презентације на порталу Sutori, гласали за најбољу и на крају ишли на наградну екскурзију. Из наше школе учествовали су ученици осмог разреда: Анђела Филиповић, Катарина Илић, Марко Миловановић и Александар Илић. На екскурзију смо ишли 24.05.2017, и посетили смо Археолошко налазиште у Винчи, Историјски музеј, Конак кнеза Милоша и Војни музеј.